shutterstock 1466021750

Waar moet je op letten bij je LinkedIn pagina?

Het belang van LinkedIn mag niet onderschat worden voor bedrijven. In deze uitdagende tijd waarbij vele van ons vanuit huiswerken is het belang van digitaal contact onderhouden met je relaties van vitaal belang voor het succes van je organisatie. Hoe leg je immers het eerste contact met je doelgroep als je de deur niet uit kan. LinkedIn blijkt dan al snel een nuttig en efficiënt alternatief. Met welke onderdelen dien je rekening te houden om een zo groot mogelijk resultaat te creëren. Wij hebben ze voor je verzameld.

De juiste uitstraling
Zorg voor een professionele uitstraling van je bedrijfspagina. Veel te vaak nog zien wij bedrijfspagina’s met een onscherp logo of een niet aansprekende header. Ook mist vaak relevante bedrijfsinformatie op de pagina. Zorg er daarom voor dat dit altijd goed op orde is voordat je op LinkedIn berichten gaat verspreiden. Je hebt immers maar een kans om een eerste indruk te maken. Behandel je bedrijfspagina dan ook als een marketinginstrument en als een verlengde van je website. Communiceer alleen een passende boodschap via LinkedIn en zorg voor relevantie.

Passende content voor LinkedIn
LinkedIn is een zakelijk social media netwerk. Dat wil zeggen dat bezoekers van LinkedIn dit dan ook vanuit zakelijk oogpunt doen. De content die wordt geboden zal dan ook in die zakelijke behoefte moeten voorzien en tegelijkertijd opvallen bij je doelgroep. Wissel daarom je updates af door gebruik te maken van zowel blogs, video posts, links, nieuwsitems, productinformatie.  Zorg ook dat er niet te veel tijd zit tussen je LinkedIn posts zodat je doelgroep geactiveerd en verbonden blijft aan je merk.

Vraag je relaties om je LinkedIn pagina te volgen
Om het effect van LinkedIn maximaal te kunnen benutten, is belangrijk om het aantal volgers te laten groeien. Meer volgers op LinkedIn betekent meer zichtbaarheid zowel bij de bedrijfspagina als bij je persoonlijke LinkedIn. Gelukkig heeft LinkedIn sinds kort een extra optie waarmee je op de bedrijfspagina je relaties nu ook kunt uitnodigen om deze te volgen.

Tot slot
Kan jouw LinkedIn pagina ook wel een opfrisbeurt gebruiken om in deze tijd krachtig voor de dag te komen bij je doelgroep? Neem dan contact op via info@creatieve-strategen.nl en wij helpen je graag.

2000 1333 admin