210709 Blog Waarom je bedrijf actief zou moeten zijn op Instagram Linkpost

Waarom je bedrijf actief zou moeten zijn op Instagram

Instagram is een van de meest toonaangevende platformen waarop je kunt werken aan je naamsbekendheid en merksterkte. Als je als bedrijf zijnde dan ook niet actief bent op Instagram, loop je veel kansen mis op contact met je klanten. Instagram is daarom een platform dat je als bedrijf niet over het hoofd mag zien.

Naast Facebook is Instagram het meest gebruikte social media platform. Het zou dan ook zonde zijn als je geen account maakt voor je bedrijf en zo online zichtbaarheid laat liggen. Het is daarnaast ook nog eens gratis om een account aan te maken en daarmee is dit een zeer kostenefficiënte marketingmethode.

Connectie maken met je klanten

Om je volgersaantal gestaag te zien groeien op Instagram, zul je contact moeten maken met de volgers die je al hebt. Zo kun je bijvoorbeeld reageren op reacties onder je posts of in je Instagram story proberen engagement uit te lokken door een vraag te stellen of een poll te gebruiken. Dankzij dit engagement gaat het balletje rollen en zullen gestaag meer mensen jouw bedrijfsaccount gaan volgen. 

Laat zien wat je hebt

Als je een product aanbiedt, is Instagram het perfecte platform om deze tentoon te stellen. Desalniettemin draait Instagram niet alleen om statische foto’s op je feed. Om je feed afwisselend te houden, en daarmee ook je vindbaarheid te vergroten, is het ook raadzaam om vaker video’s te plaatsen. 

Vergeet niet om ook aandacht aan het bijschrift van je foto’s en video’s te besteden. Hiermee kun je namelijk je vindbaarheid op de ontdekken-pagina vergroten én geef je context aan de foto of video voor je volgers. Stel bijvoorbeeld ook een vraag in bijschrift om je volgers tot een reactie aan te zetten.

Altijd vindbaar

Dankzij de hashtags op Instagram kun je ervoor zorgen dat je via meerdere manieren bij het juiste publiek terecht komt. Gebruik daarom enkele relevante hashtags bij je posts en bedenk daarnaast een specifieke hashtag voor jouw bedrijf. Deze hashtag kunnen mensen dan vervolgens gaan gebruiken waardoor je jouw bedrijf ook weer bij de volgers van je volgers in de kijker speelt. 

Ook het maximale uit je marketing halen?

Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

1201 631 admin