shutterstock 671859313

Waarom moet je kiezen voor LinkedIn advertenties

Veel bedrijven hebben inmiddels de waarde van LinkedIn ingezien. Maar het belang van LinkedIn Advertenties wordt nog vaak over het hoofd gezien. Dat is zonde want LinkedIn Advertenties bieden ontzettend veel voordelen. Om je hier wat meer over te vertellen, hebben we in dit artikel een paar van deze voordelen op een rijtje gezet en leggen we uit waarom LinkedIn Advertenties zo belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Je kunt je doelgroep veel nauwkeuriger bereiken
Met LinkedIn Advertenties kun je jouw doelgroep veel nauwkeuriger bereiken. Dit komt door de geavanceerde targeting opties van het advertentieplatform. Hierop kun je bijvoorbeeld op locatie, functietitel, bedrijfsnaam of industrie filteren. Dit niveau van targeting stelt je bedrijf in staat om echt alleen de mensen te bereiken die er voor jouw bedrijf toe doen. Aangezien de meeste LinkedIn-gebruikers nauwkeurige en actuele informatie verstrekken, kun je erop vertrouwen dat jouw advertenties zich richten op de beste kandidaten of kopers. Zo haal je het maximale uit je advertenties.

Je kunt met ieder budget aan de slag gaan
Net als veel andere social media reclameplatformen kan je team met LinkedIn Advertenties zelf het budget samenstellen. Bij de normale reclamekanalen krijg je vaak te maken met vooruitbetaling. Daarnaast heb je geen enkele garantie hoe jouw advertentie het zal doen. 

Het voordeel van adverteren op LinkedIn is dat je een eigen budget aan een campagne kunt hangen. Wel moeten we vermelden dat het platform enkele minimumprijzen heeft. Zo moeten alle campagnes een dagelijks budget hebben van minimaal €10. Als je campagnes gebruik maken van een kosten-per-klik (CPC) of kosten-per-duizend-impressie (CPM) biedingsstrategie moet je altijd een bod uitbrengen van minimaal €2. Deze minimumprijzen liggen dus relatief laag en helpen jouw bedrijf met sprongen vooruit.

Je kunt veel verschillende soorten advertenties maken
Het laatste voordeel van LinkedIn Advertenties komt voort uit de advertentiemogelijkheden. Wanneer je adverteert op LinkedIn, kun je gebruik maken van tekst, afbeeldingen en video. Je kunt ook verschillende advertentieformaten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan carrouseladvertenties, e-mailadvertenties en meer. Elke advertentie heeft verschillende voordelen. Het is daarom wel zo handig om vooraf de functies van elke advertentie te bekijken voordat je ervoor kiest.

Daarnaast kun je de campagne altijd updaten naar een ander advertentietype. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een persoonlijke manier om echt op te vallen? Dan doet bewegend beeld het altijd goed. Kies in dat geval voor de dynamische advertenties om gebruik te maken van GIFs of videomateriaal.

Je ziet dat er meer dan genoeg voordelen zitten aan LinkedIn Advertenties. Maak jij hier nog geen gebruik van dan raden wij je aan om hier echt verandering in te brengen. Door middel van de advertenties zorg je voor veel meer betrokkenheid met het publiek en welk bedrijf wil dat nu niet?

2000 1333 admin