220208 CS Blog Waarom online zichtbaarheid belangrijker is dan ooit linkpost

Waarom online zichtbaarheid belangrijker is dan ooit

Het is een open deur om in dit digitale tijdperk te zeggen dat online zichtbaarheid belangrijker is dan ooit. Tenslotte worden veel aankopen online gedaan, zijn we constant bereikbaar via onze smartphones en delen we een groot deel van ons privé en professionele leven online. Bouwen aan je online zichtbaarheid is de make-or-break factor voor een hedendaags bedrijf. 

Je maakt jezelf vindbaar
Met een goede en constante online zichtbaarheid, maak je jouw bedrijf vindbaar. Mensen zullen jouw bedrijf herkennen en onthouden als ze vaker een post of bericht van jouw bedrijf voorbij zien komen. Potentiële klanten zullen je dan ook sneller weten te vinden.

Je onderscheidt jezelf
Deze vindbaarheid vergroot je door je van de rest te onderscheiden. Door een opvallende online aanwezigheid te zijn, bijvoorbeeld met creatieve inhakers, grappige plaatjes of waardevolle content, zorg je ervoor dat mensen vaker aan jouw bedrijf denken. Jij onderscheidt je immers van de rest door op te vallen en dat is hard nodig in het online geweld. 

Je maakt het klanten makkelijk
Natuurlijk wil jij het je klanten zo makkelijk mogelijk maken. Bovenstaande twee redenen voor het belang van online zichtbaarheid, dragen bij aan hoe jij je online moet presenteren. Als mensen namelijk van het bestaan van jouw bedrijf afweten, is het belangrijk dat ze ook de vervolgstappen kunnen nemen om daadwerkelijk iets bij jou aan te schaffen. Zorg daarom dat essentiële onderdelen op orde zijn. Denk hierbij aan een contactformulier, chatfunctie met de klantenservice, een landingspagina voor het downloaden van een e-book of het aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Online zichtbaarheid draagt dus op verschillende manieren bij aan de groei van je bedrijf. Het begint bij naamsbekendheid. Hieruit zullen prospects volgen, die veranderen in leads die veranderen in betalende klanten. Hoe groter, origineler en sterker jouw online zichtbaarheid is, hoe meer groei je voor je bedrijf kunt verwachten. 

2001 1047 admin

Leave a Reply

4 × drie =