shutterstock 1728065929 1200x800 1

Wat betekent de 1,5-Meter-economie voor je marketing?

De komst van de coronacrisis viel in maart 2020 veel ondernemers rauw op hun dak. Inmiddels zien we welke vergaande gevolgen deze crisis heeft voor bedrijven en ondernemingen. De omzet daalt en onzekere tijden zijn hierdoor voor velen aangebroken. Je marketingstrategie staat nu misschien niet als eerste prioriteit op je lijstje, maar het kan ook een manier zijn om in deze tijd te werken aan je zichtbaarheid en het vertrouwen van klanten in jouw merk te vergroten.

Doe het digitaal

Fysieke vormen van marketing zoals het verspreiden van flyers of promotiemateriaal, en het persoonlijk onderhouden van B2B contact, staat voorlopig op een laag pitje. Daarnaast vindt de meeste marketing tegenwoordig sowieso plaats via de digitale weg. De coronacrisis zorgt ervoor dat we nog meer zaken online proberen af te handelen. Klanten verwachten daarbij een vlekkeloze en duidelijke ervaring. Maak daarom van deze tijd gebruik om je marketingstrategie in al haar facetten eens onder de loep te nemen. Van je website tot je sales- of marketingfunnel. Stel jezelf de vraag of alles nog wel up to date is en of je misschien hier en daar iets kan aanscherpen. 

Online aanwezigheid

Het aanpassen en aanscherpen van je online aanwezigheid, is een van de vele dingen die je aan je marketingstrategie ten tijde van corona kunt doen. Daarnaast kun je ook je klanten benaderen in een klanttevredenheidsonderzoek. In deze relatief rustige tijden heb je de gelegenheid om belangrijke informatie op te halen bij je klanten en deze te verwerken en toe te passen. Hiermee stuur je aan op een hogere klanttevredenheid en een vergrote loyaliteit van je klanten. 

Blijf deze klanten daarnaast voorzien van diensten en updates. (Gratis) webinars, whitepapers, nieuwsbrieven of blogposts zijn goede manieren om aan kennisdeling met uw bestaande en potentiële nieuwe klanten te doen.

Een andere pijler waar je op kunt inzetten zijn social media campagnes. Deze kun je ver vooruit plannen en zorgen voor grote impact. Je vergroot hiermee namelijk niet alleen de betrokkenheid van je volgers, maar zocht ook voor een betere online zichtbaarheid. 

Vooruitdenken

Als het goed is, kent deze coronacrisis ooit een einde. Door nu vast plannen te maken voor wanneer dit het geval is, kun je straks meteen van start met je marketingcampagne. Daarnaast zijn alle stappen die je nu kan zetten, er straks weer één minder. 

Wil je een keer brainstormen over je marketingstrategie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

1200 800 admin