9 1

Zo bouw je een digitaal sterk merk

Online is dé plek waar mensen jouw bedrijf vinden en een beeld vormen over je diensten en/of producten. Hoe je je online presenteert is dan ook een enorm onderdeel van je merkidentiteit. Om te bouwen aan een sterk digitaal merk is het belangrijk dat je een paar regels in je achterhoofd houdt.

Meerdere platformen
Er zijn allerlei platformen waarop je je online kunt presenteren. Als eerste denk je hierbij waarschijnlijk aan een website. Maar ook verschillende social media kanalen zijn enorm belangrijk voor de beeldvorming die mensen hebben over jouw organisatie. Al deze verschillende online platformen fungeren als jouw digitale visitekaartje én zijn een makkelijk startpunt voor (potentiële) klanten om meer over jouw organisatie te weten te komen.

Consistentie

Consistentie in je aanwezigheid op alle verschillende platformen is essentieel om een verzorgd en professioneel geheel te vormen. Zorg voor een herkenbare huisstijl en een duidelijk logo en voer dit op al jouw online kanalen door. Hierdoor zullen mensen jouw organisatie (en dus jouw merk) in één oogopslag gaan herkennen. 

Onderscheid jezelf

De manier waarop je je online presenteert biedt je ook de mogelijkheid om je te onderscheiden van je concurrentie. Jouw potentiële klant kan kiezen tussen jouw bedrijf of tig anderen. De indruk die je online maakt is een belangrijke factor in het keuzeproces van jouw potentiële klant. 

Vertel jouw verhaal

Het bouwen van je merk is in essentie het vertellen van jouw verhaal op meerdere manieren en in meerdere vormen. Mensen willen graag het verhaal achter een bedrijf leren kennen. Deze boodschap slaat veel beter aan dan een simpel verkooppraatje, het bouwt een band op met je klanten én het zorgt wederom voor die belangrijke onderscheidende factor. 

Bouwen aan je merk

Stel jezelf de volgende vragen om zeker weten dat je bouwt aan een sterke digitale merkbeleving:

  • Wat is mijn visie/missie en hoe wil ik deze uitstralen?
  • Welke ervaring krijgen klanten als ze mijn website/social kanalen bezoeken? Is dit een unieke ervaring op de markt?
  • Waar staan wij in vergelijking met andere bedrijven die in dezelfde (internationale) markt actief zijn?

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

1350 707 admin

Leave a Reply

een + 10 =