210914 Blog Zo ziet het marketinglandschap er over 5 jaar uit Linkpost

Zo ziet het marketinglandschap er over 5 jaar uit

Digitale marketing kent vandaag de dag veel uitdagingen. Zo wordt de aandachtsspanne van de lezer steeds korter en moet een potentiële klant verschillende stappen doorlopen totdat hij bij de aankoop van een product is beland. Marketeers zullen dus steeds creatiever moeten worden om op de veranderingen in het veld in te spelen en de marketingtrends van de toekomst op de voet moeten volgen. 

De digitale en technische veranderingen volgen elkaar in een rap tempo op. Digitale assistenten zoals Google Home of Alexa hebben de afgelopen jaren een flinke verandering doorgemaakt en zijn nu in veel huishoudens te vinden. Ook zaken als kunstmatige intelligentie, waarbij software zelf leert van algoritmes, vinden we op steeds meer plekken terug.

Slim gebruik van nieuwe technieken
Voor marketeers ligt het dan ook voor de hand om gebruik te maken van deze nieuwe ontwikkelingen en gebruik te maken van marketingcampagnes gericht op artificial intelligence en digitale assistenten. Ongeveer 30% van alle zoekopdrachten wordt al via een digitale assistent, via spraak en dus zonder scherm gedaan. De toenemende rol van spraakgestuurde opdrachten is voor marketeers te groot om onbenut te laten. 

AI gaat dan ook een grote rol spelen in het verbeteren van de klantervaring. Zo zetten veel bedrijven al in op een slimme chatbot waar klanten hun vragen aan kunnen stellen. Daarnaast helpt AI bij het beter in kaart brengen van data, het optimaliseren van prijsstrategieën en het verbeteren en optimaliseren van de algehele klantervaring. 

Grotere rol voor data driven marketing
Het loont vandaag de dag al niet meer om één algemene boodschap de wijde wereld in te sturen en te verwachten dat dit publiek trekt. Je moet precies weten wie je aanspreekt, hoe je diegene aanspreekt en via welk platform je dit doet. Deze gepersonaliseerde manier van aanspreken neemt de komende jaren alleen maar meer toe. Daarom wordt data driven marketing steeds belangrijker.

Uit grote hoeveelheid data kan waardevolle informatie worden gehaald met betrekking tot je doelgroep. De combinatie van verschillende soorten data gaat de basis worden voor nieuwe marketingcampagnes die niet alleen op gebruikersdata maar ook op omgevingsdata en locatiedata afgestemd zijn. 

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

1201 631 admin

Leave a Reply

10 + 17 =