shutterstock 1800518374 1200x800 1

De marketingtrends voor 2021

Met de vakantie achter de rug is het zaak om strategisch vooruit te kijken. Niet alleen naar je marketing voor 2021, maar ook naar de marketing voor 2022. Wat staat er te gebeuren op het gebied van marketing de komende jaren en wat betekent dit voor de marketingstrategie van je organisatie. Wij vertellen het je graag!

Trend 1: Strategische Automation

Marketing automation is natuurlijk niets nieuws en wint al een aantal jaar aan populariteit bij marketeers. Toch is het bij veel organisaties nog geen structureel onderdeel van de marketingstrategie. Door chatbots, marketing automation en andere tools te integreren kunnen prospects en klanten vaak sneller en beter geholpen worden. Het resultaat is een snellere opvolging van leads met als gevolg een hogere conversie. Het is daarom verstandig om bij het creëren van je marketingstrategie voor 2021 en 2022 automation zeker als speerpunt mee te nemen.

Trend 2: Digital Transformation Planning

Ook zullen de komende jaren voor veel organisaties in het teken staan van aanhaken of afhaken. Het gestructureerd plannen van de digitale transformatie van je organisatie is hierin een belangrijk proces. Zeker bij organisaties van enige omvang is het cruciaal om een gedegen planning te maken om de overstap naar een geïntegreerde aanpak van de offline en online marketing te creëren. Dat wil niet zeggen dat alle oude marketingmiddelen overboord moeten, maar wel dat deze aangepast moeten worden en samen met de online kanalen een verhaal naar buiten moeten brengen. Organisaties die dit niet zullen doen worden in de loop der tijd opgeslokt door organisaties die hier wel klaar voor zijn.

Trend 3: LinkedIn en Instagram

Deze twee netwerken zullen de grootste plaats gaan innemen in het bereiken van je doelgroep in de komende jaren. Beide organisaties zijn dusdanig aan het vernieuwen dat er steeds extra uitbreidingen komen en meer opties worden toegevoegd aan de social media netwerken. Wat verder een plus is aan beide netwerken is dat ze mobiel zeer vriendelijk werken en ze de aandacht van de gebruiker perfect weten vast te houden. Adverteren en campagnes draaien op deze netwerken zal daarom een centrale plek moeten innemen binnen alle marketing strategieën om tot conversie te komen bij de doelgroep.

Trend 4: Integratie tussen TV en Online Apps

Een volgende trend is de verdere integratie van TV met Online Apps. Denk aan een verdere uitrol van speciale Apps rondom TV programma’s, waarmee fans realtime deel kunnen nemen en genieten van de extra content rondom het TV programma. Deze Apps zullen een belangrijke rol gaan spelen in het beheersen van de aandacht van deze fans. Hier strategisch op inspelen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je relevante reclame nog specifieker bij je juiste doelgroep terecht komt.

Andersom gezien zal er ook sprake zijn van programma’s die specifiek begonnen zijn in Apps als Youtube die vervolgens op TV uitgezonden gaan worden. Vroegtijdig investeren in deze programma’s kan daarmee een hele goedkope manier zijn om TV-tijd en daarmee aandacht te vergaren bij de relevante doelgroep.

Trend 5: Relevantie en een Marketingfunnel

In de komende jaren gaan we een belangrijke verandering zien van het zenden van informatie naar het creëren van relevantie. Dagelijks komt er online een gigantisch berg aan informatie bij. Echter zullen mensen in de komende jaren vanwege tijdgebrek steeds kieskeuriger worden in welke content ze wel en niet gaan lezen. Het vakkundig samenstellen van je marketingitems wordt daarmee extra belangrijk. Een prospect zal je organisatie alleen blijven volgen als je relevante informatie verspreidt die aanspreekt en het leven van de lezer verrijkt. Dit kan inhoudelijke content of vrolijke luchtige informatie zijn. Belangrijk is om je content dus structureel op te bouwen rondom een marketingfunnel, die je prospects aan de hand neemt en uiteindelijk leidt tot conversie voor je organisatie.

Tot slot

Wil jij alvast aan de slag met de marketingtrends voor 2021? Onze Strategen helpen je er graag bij! Neem voor een creatieve sessie contact op via info@creatieve-strategen.nl

1200 800 admin