220127 cs blog leadsinb2b v1 website

Meer leads genereren in B2B? Volg deze 5 tips

Leadgeneratie is belangrijk om te groeien als bedrijf. Maar om meer B2B leads te genereren, moet je je aan een aantal regels houden om je prospects uiteindelijk in klanten om te zetten. Een groot onderdeel hiervan is het bieden van waardevolle content, evenementen en extra’s maar ook precies weten wie jouw leads moeten zijn, draagt bij aan een effectieve leadgeneratie.

1. Weet wie je aanspreekt
Een vast onderdeel van leadgeneratie is het maken van een ‘buyer persona’. Hoe specifieker jij kunt vastpinnen wie je aan wil spreken, hoe groter de kans dat jouw boodschap bij de juiste mensen terechtkomt. Wees daarom zo specifiek mogelijk in het afstemmen van jouw doelgroep. Hoe groot zijn de bedrijven die je aan wil spreken? In welke regio opereren ze? Op welk vakgebied zijn ze actief? Al deze feiten kun je gebruiken bij het afstemmen van een bericht. Zo zien alleen relevante prospects jouw boodschap.

2. Maak een plan
Je kunt natuurlijk zomaar beginnen met posten op sociale media maar dan is de kans groot dat je niet de resultaten behaalt die je voor ogen hebt. Om standaard meer leads te genereren, en deze natuurlijk uiteindelijk om te zetten in klanten, moet je vooraf een plan maken. Neem hierin zaken op als de inhoud van je posts, de extra’s die je weg kunt geven en welke onderwerpen geschikt zijn voor een advertentie. Kies ook je platform zorgvuldig. Voor leadgeneratie binnen B2B leent LinkedIn zich bijvoorbeeld veel beter dan Facebook. 

3. Wees zichtbaar
Een ander aspect dat onderdeel van je plan hoort te zijn, is hoe zichtbaar je gaat zijn. Het is namelijk niet voldoende om slechts één keer succesvol onder de aandacht te komen bij jouw leads. Je wil dat mensen direct aan jouw bedrijf denken als ze een probleem hebben dat door jouw dienst of product kan worden opgelost. Daarom moet je zichtbaar zijn én zichtbaar blijven. Dat houdt in dat je regelmatig online zichtbaar moet zijn met posts, weggevertjes of advertenties. 

4. Wees waardevol
Om het verschil te maken tussen jouw bedrijf en concurrentie, moet je waardevolle content aanbieden. Dat kan in de vorm van kennisdeling zijn. Denk bijvoorbeeld aan een White Paper of een webinar maar je kunt ook een persoonlijke connectie met je prospects maken door op een persoonlijke noot meer over jouw bedrijf te vertellen. Het belangrijkste is dat je iets waardevols aanbiedt en niet alleen zendt.

5. Meet je resultaten
Meten is weten. Als je de resultaten van jouw campagne niet analyseert, zul je nooit een succesformule kunnen creëren. Daarom is het belangrijk te testen welke berichten werken, waar de meeste reacties op komen of de meeste aanmeldingen op binnenstromen. Zo weet je welke zaken jouw doelgroep interessant vindt, en kun je deze kennis de volgende keer weer toepassen. 

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Bekijk hier onze creatieve boxen.

2501 1310 admin

Leave a Reply

vijftien + twaalf =