220908 cs blog contentstrategie v1 website

Uit deze onderdelen bestaat een goede contentstrategie

Wil je meer naamsbekendheid? Meer bezoekers naar je website? Meer leads binnenhalen misschien? Dé manier om dit te bereiken is door het plaatsen van content. Dat kan van alles zijn: van video’s tot blogs en van gifjes tot aan foto’s. Maar het heeft geen zin om deze berichten lukraak te plaatsen. Om het meeste resultaat te behalen, heb je een contentstrategie nodig. Maar waar bestaat deze nu uit? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Een doel en een termijn
Begin bij het begin: wat is het doel van je contentstrategie en op welke termijn hoop je dit doel behaald te hebben? Voor het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf heb je een andere aanpak nodig dan wanneer je bijvoorbeeld meer leads wil binnenhalen. Begin daarom met het zo nauwkeurig uitwerken van het doel, welke stappen je moet nemen om dit te behalen en hoeveel tijd hieraan gebonden is. Breek een groot doel op in kleinere stukjes om elke stap nauwkeuriger te kunnen bepalen. 

Jouw unieke factor
Elk bedrijf is uniek. Wat is jouw unieke factor die jouw bedrijf, product of dienst onderscheidt van de concurrentie? Ben je bijvoorbeeld expert op één specifiek gebied? Of kun je juist de menselijke problematiek goed begrijpen die jouw product of dienst oplost? Weet wat jouw bedrijf uniek maakt om hierop in te spelen met de content die je gaat maken. 

Een klantprofiel
Niet alleen is het belangrijk om te weten wat jouw bedrijf uniek maakt, je moet ook weten wie jouw klant is en hoe je deze het beste kunt bereiken. Maak daarom verschillende ‘buyer persona’ profielen waarin je gegevens van verschillende soorten klanten vastlegt. Deze kun je altijd als basis gebruiken bij het maken en verspreiden van je content. 

De boodschap
Vervolgens is het tijd om de boodschap van je contentstrategie te bepalen. In een contentstrategie kun je één boodschap op meerdere manieren naar buiten brengen. Maar voor verschillende boodschappen is het belangrijk dat je ook verschillende strategieën bedenkt. 

Het verhaal
De boodschap die je in de vorige stap hebt bepaald kan bijvoorbeeld zijn ‘ons product helpt je met probleem X’. Dat kun je natuurlijk rechttoe rechtaan tegen je volgers zeggen maar de kans is groot dat dit weinig impact maakt. Story telling is dé manier om jouw boodschap te verpakken in een aantrekkelijk verhaal. Laat bijvoorbeeld een tevreden klant aan het woord om uit te leggen hoe jouw product of dienst geholpen heeft met probleem X. 

De vorm
Als we verder borduren op het voorbeeld van hierboven waarbij je een klant aan het woord laat, kun je de vorm van dit verhaal nog bepalen. Maak je bijvoorbeeld een video met deze klant terwijl deze zijn verhaal doet? Of maak je er een interviewtje van dat je op sociale media plaatst? Per ‘buyer persona’ is er een vorm én een platform dat het beste bij die potentiële klant aansluit. Kies dus zorgvuldig de vorm waarin je je verhaal giet. 

Meten van de resultaten
Als je al deze stappen doorlopen hebt, is het tijd om je content te gaan verspreiden. Vervolgens is het erg belangrijk dat je de resultaten hiervan meet en analyseert. Zo kun je stapje voor stapje je contentstrategie voor de volgende keer afstemmen op het succes van eerder geplaatste content. Door te meten weet je precies welke uitingen wel en niet werken. 

Ook het maximale uit je marketing halen?
Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Bekijk hier onze creatieve boxen. 

2501 1310 admin

Leave a Reply

4 × vijf =