211001 Blog Van plaatje naar praatje linkpost

Van plaatje naar praatje: een optimaal marketing- en salesproces

Het begint vaak met een idee, een losse flard van een gedachte of misschien een foto: inspiratie voor je marketingaanpak. Dit moet uiteindelijk leiden tot nieuwe klanten en hogere sales cijfers. Zo ga je als het ware van plaatje naar praatje. Dit zijn de stappen die wij zetten naar een optimaal marketing- en salesproces.

Inspiratie en brainstorm
Alle plannen van aanpak beginnen bij een idee of concept. Daarom plannen we altijd een gezamenlijke brainstorm sessie waarin we onze klant en het bedrijf goed leren kennen. Waar sta je voor? Wat wil je uitstralen? Wie is jouw ideale klant?

Gepersonaliseerd routeplan
Op basis van jouw ideeën en wensen, wordt er een gepersonaliseerd routeplan voor je gecreëerd. Hierin worden alle doelen vastgelegd en de verschillende manieren waarop marketing gaat bijdragen aan het behalen van deze doelen. Daarnaast wordt er ook een ‘buyer persona’ opgesteld. Dit is de ideale klant. Hierdoor weten we precies op wie we advertenties en zowel online als offline berichten op moeten afstemmen. 

Analyse van data
Zodra er wordt gestart met het uitvoeren van het marketingplan, wordt alle bijbehorende data geanalyseerd. Denk hierbij aan: hoeveel mensen hebben er geklikt op een advertentie? Uit welke doelgroep kwamen deze geïnteresseerden? Blijkt dat er een andere behoefte is dan in eerste instantie gedacht werd? Door continue analyse van data wordt zowel het marketing- als salesproces op een organische wijze getest en aangepast.

De meest succesvolle aanpak
Deze manier van werken resulteert uiteindelijk in de meest succesvolle aanpak voor een marketingproces. Dankzij de voorgaande stappen kun je je met verschillende berichten op specifieke doelgroepen en daarmee potentiële klanten en leads richten.

Opvolging van leads
De volgende stap is natuurlijk daadwerkelijk een deal te sluiten. Dit kan voor een groot deel al gedaan worden met online advertenties maar soms is ook menselijke opvolging van belang. In zulke gevallen is het handig om een lijst met leads op te stellen die je in één keer samen benadert. Wil je weten hoe je specifiek leads vindt binnen LinkedIn? Lees dan onze blog over LinkedIn Sales Navigator. 

Succes!
Het samen doorlopen van deze stappen leidt uiteindelijk tot meerdere voordelen: het marketingproces draagt bij aan je naams- en merkbekendheid, het sterkt het vertrouwen onder je bestaande klanten en weet op een slimme manier nieuwe potentiële klanten te bereiken. Door goede analyses en opvolging van leads is een succesvol salesproces gegarandeerd!

Ook het maximale uit je marketing halen?
Wil je op de hoogte blijven van de beste marketingtips en strategische inzichten? Volg ons dan op FacebookInstagram of LinkedIn om zeker te weten dat je niks mist! En ben je benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen? Neem dan eens een kijkje bij onze services of bekijk ons werk.

Bij Creatieve Strategen denken we graag met je mee. Plan daarom een vrijblijvende brainstormsessie met ons in zodat we jouw marketing mogelijkheden kunnen bespreken!

2001 1047 admin

Leave a Reply

elf + 16 =