220328 CS Blog Zo richt je een succesvolle marketing funnel in linkpost 1

Zo richt je een succesvolle marketing funnel in

Als je online een product of dienst wil verkopen, zul je je klanten binnen moeten halen met een goed ingerichte marketing funnel. Deze funnel is als het ware een trechter die begint bij een groot publiek en uiteindelijk smaller wordt tot er uiteindelijk betalende klanten aan den andere kant uit komen. Gebruik onderstaande tips voor het inrichten van jouw marketing funnel.

De verschillende stappen van een funnel
Zoals gezegd heeft een funnel een trechtervorm waarin er voor elke stap een speciale actie vereist is. In het breedste gedeelte van de trechter ligt het gedeelte waarin je de aandacht trekt. Hoe dichter je naar een daadwerkelijke conversie gaat, hoe smaller de trechter wordt. Hou er ook rekening mee dat per stap mensen afvallen.

De verschillende stappen van een funnel opgesomd:

  • Aandacht trekken
  • Oplossing aanbieden voor specifiek probleem
  • Jouw product of dienst onderscheiden van de rest
  • Conversie door duidelijk te maken waarom jouw product de juiste keuze is

Meerdere wegen leiden naar Rome
Per stap van de funnel kun je op meerdere manieren te werk gaan om de aandacht te trekken. Welke manier je kiest is afhankelijk van de doelgroep. Het trekken van de aandacht kan op een veilige manier via Google maar je kunt ook Youtube of zelfs Tiktok gebruiken om bij het juiste publiek terecht te komen. 

Beweeg met de funnel mee
Net zoals dat de funnel uiteindelijk steeds smaller wordt, moet ook jouw informatie steeds specifieker worden. In de fase van de aandacht trekken, wordt er gezocht naar de oplossing voor een redelijk breed en algemeen probleem. Om mensen te overtuigen dat jouw product of dienst de beste is, moet je meebewegen met de funnel. Je geeft eerst algemene informatie maar maakt deze uiteindelijk steeds specifieker. Zo weet jouw potentiële klant op het einde zeker dat jij de beste keuze bent als oplossing voor zijn probleem. 

De juiste strategie kiezen
Je kunt je funnel uiteindelijk op verschillende manieren vormgeven en inrichten. Kies bijvoorbeeld voor een volledig geautomatiseerde funnel. Deze funnel is datagedreven en helpt je om consistent in te spelen op de behoefte van je gebruikers en volgers.

Daarnaast is het belangrijk dat je analyseert welke leads waardevol zijn en uiteindelijk overgaan tot conversie, en welke leads ergens in het midden van de funnel blijven hangen. Door de gegevens van de daadwerkelijke klanten nauwkeurig te analyseren, kun je de rest van de funnel hierop aanpassen. Zo test je steeds opnieuw een bewezen methode voor maximaal succes. 

1250 654 admin

Leave a Reply

een × drie =